Leven en BewustzijnPraktijk voor spirituele hypno- en reïncarnatietherapie

Welkom op mijn website.

Via het linkermenu kun je onder andere informatie vinden over de consulten die ik geef.
Ook vind je een aantal oefeningen die je zelf thuis kunt doen met behulp van geluidsbestanden.

Daarnaast staan er ook de nodige filosofische beschouwingen op, als je daarin duikt zul je merken dat tijd en bewustzijn centrale thema's voor mij zijn.

Gerrit Gielen

 Mensen die met mij van gedachten willen wisselen kunnen mij mailen.

Ook is het mogelijk mij uit te nodigen voor een lezing op het gebied van spiritualiteit, hooggevoeligheid, reïncarnatie of een ander onderwerp dat ter sprake komt op mijn site.

Gerrit Gielen

info@gerrit-gielen.nl


 


Nieuw


Innerlijk leiderschap door integratie van mannelijk en vrouwelijk

Innerlijk leiderschap: wat is dat?

Stel je voor: je ligt ’s nachts wakker in bed. Je wilt slapen, maar dat lukt niet. Er is overdag te veel stress geweest, je zit vol angsten en zorgen. In je hoofd blijft het maar malen. Je kijkt voortdurend op de klok. Daardoor komt er nog een zorg bij: dat je te weinig slaap krijgt. Het is je duidelijk: morgen zal ik me nog ellendiger voelen. Want wat ik nu voor mezelf wil – slapen - lukt simpelweg niet.
Op het moment dat je in bed ligt, heb je in feite weinig te maken met die stressvolle wereld. Je hebt immers, als het goed is, de juiste omstandigheden gecreëerd om je terug te trekken uit die wereld
Maar de stilte confronteert je des te sterker met je innerlijke wereld. Nu dringen je angsten zich in volle sterkte aan je op en lig je te piekeren en te malen. Je zorgelijkheid verhindert dat je ongestoord kunt slapen. En ook al wéét je dit, helpt dit weten je niet om tot rust te komen en de broodnodige slaap te krijgen.  

Wat is er eigenlijk aan de hand? Je bent geen meester over je innerlijke wereld. Je angsten zijn de baas. Die bepalen je gedachten; en het zijn zorgelijke gedachten die de slaap bij je weghouden.


Eenheid en individualiteit

Dit artikel begint met een algemene beschouwing over eenheid. Uitgaand van een spiritueel wereldbeeld, wordt vaak gesproken over de eenheid die aan alles wat is en leeft ten grondslag ligt (“alles is één”). Tegelijk beschikken we allemaal over een unieke, individuele ziel die zich in de loop van vele levens ontwikkelt en ontplooit. Hoe verhoudt de onderliggende eenheid van al het zijnde zich tot individualiteit en tot diversiteit? Na een filosofische beschouwing, waarin ik probeer te laten zien dat eenheid en diversiteit juist heel goed samen gaan, wordt er een viertal praktische meditaties aangeboden die je helpen te ontdekken hoe je je vanuit je hart verbindt met zowel de eenheid als de kracht jouw unieke, individuele ziel.
Pamela's nieuwe boek
"De verboden vrouw spreekt"
is verschenen!
Klik op het plaatje om te bestellen.


Video:
Mannen en hun innerlijke verwondingen


Sinds enige tijd maak ik video's over spirituele onderwerpen. Als je daar belangstelling voor hebt ga dan naar mijn YouTube kanaal en wordt abonnee.


Zijn we allemaal gelijk?

Als ik een lezing geef over hooggevoeligheid, vertel ik onder meer dat hooggevoelige mensen zich vaak minderwaardig voelen. Ze kunnen de drukke energieën, de hectiek van deze wereld niet goed verdragen en hebben meer behoefte aan rust en stilte dan anderen. Daardoor denken ze dat ze zwakker en "minder" zijn dan anderen. Gevoeligheid wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid, en mannelijkheid is nog steeds de norm. Voor vrouwelijkheid is nog steeds weinig ruimte in deze wereld; een vrouw is pas geëmancipeerd als ze mee kan draaien in de mannenwereld volgens de daar geaccepteerde normen.
Ik probeer dan uit te leggen dat hooggevoelige mensen niet minder zijn dan een ander maar juist meer: hun eigen energie is hoger van frequentie dan de trilling van deze wereld. Harde house muziek is de frequentie van deze wereld, zij zitten op de frequentie van Palestrina. Dat gaat niet goed samen en is voor hooggevoeligen heel belastend.
Na afloop is er dan altijd wel iemand die het fout vindt om bepaalde mensen méér te noemen dan anderen. We zijn allemaal gelijk en iets anders denken is slecht.
Hoe zit dit?
Nacht van de Ziel - Het prachtige nieuwe boek van Pamela is nu te koop. Klik op het plaatje om naar bol.com te gaan, en lees hier de inleiding


 

Ode aan de Aarde - Het prachtige nieuwe boek van Pamela is nu te koop. Klik op het plaatje om naar bol.com te gaan, en klik hier voor een preview.


 


Agenda


Eenzaamheid in Lichtwerkers
Gechannelde lezing door Pamela met meditatie van Gerrit

Zondag 23 september 2018
in Schipluiden


Integratie van mannelijk en vrouwelijk

Workshop door Gerrit

Zaterdag 27 oktober in Destelbegen (België)


Workshop innerlijk leiderschap

Een reis naar de bron met Christa Olaria en Gerrit Gielen

Zaterdag 3 november in Tilburg


Eenzaamheid in Lichtwerkers
Gechannelde lezing door Pamela met meditatie van Gerrit

Zondag 11 november 2018 in Brugge


Van Ego naar Hart
Gechannelde lezing door Pamela met meditatie van Gerrit

Zondag 25 november 2018
in Sivolde (Gelderland)


Mannelijke en vrouwelijke energie in de Nieuwe Tijd

Gechannelde lezing door Pamela met meditatie van Gerrit

6 januari 2019 in Noordwijk