Leven en BewustzijnPraktijk voor spirituele hypno- en reïncarnatietherapie

Welkom op mijn website.

Via het linkermenu kun je onder andere informatie vinden over de consulten die ik geef.
Ook vind je een aantal oefeningen die je zelf thuis kunt doen met behulp van geluidsbestanden.

Daarnaast staan er ook de nodige filosofische beschouwingen op, als je daarin duikt zul je merken dat tijd en bewustzijn centrale thema's voor mij zijn.

Gerrit Gielen

 Mensen die met mij van gedachten willen wisselen kunnen mij mailen.

Ook is het mogelijk mij uit te nodigen voor een lezing op het gebied van spiritualiteit, hooggevoeligheid, reïncarnatie of een ander onderwerp dat ter sprake komt op mijn site.

Gerrit Gielen

info@gerrit-gielen.nl


 


Nieuw


Onze innerlijke wereld

Een korte handleiding

Wij zijn burgers van twee werelden: de buitenwereld en onze binnenwereld. Als we klein zijn is dat verschil tussen beide werelden nog niet zo duidelijk. Een baby moet ontdekken wat bij hem hoort en wat niet. Voor een kind is dat ook nog niet helemaal duidelijk.
Ik kan me herinneren dat ik als kind soms bang was in het donker; ik zag daar allerlei dingen. Dan riep ik om mijn moeder, die moest ze wegjagen. Ik wees dan een hoek waar ik iets meende te zien, mijn moeder zwaaide dan met haar hand en zei: zie je wel daar zit niets. Dan was ik gerust. Later begon ik te beseffen dat de dingen die ik meende te zien er ook nog waren als ik mijn ogen dicht had: ze zaten dus in mijn hoofd. Geleidelijk aan begon ik me bewust te worden van het verschil tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Buiten was alles onderworpen aan strakke wetten, binnen niet, daar was alles mogelijk. De binnenwereld was van mij, de buitenwereld van velen.

Lees verder


Eenheid en individualiteit

Dit artikel begint met een algemene beschouwing over eenheid. Uitgaand van een spiritueel wereldbeeld, wordt vaak gesproken over de eenheid die aan alles wat is en leeft ten grondslag ligt (“alles is één”). Tegelijk beschikken we allemaal over een unieke, individuele ziel die zich in de loop van vele levens ontwikkelt en ontplooit. Hoe verhoudt de onderliggende eenheid van al het zijnde zich tot individualiteit en tot diversiteit? Na een filosofische beschouwing, waarin ik probeer te laten zien dat eenheid en diversiteit juist heel goed samen gaan, wordt er een viertal praktische meditaties aangeboden die je helpen te ontdekken hoe je je vanuit je hart verbindt met zowel de eenheid als de kracht jouw unieke, individuele ziel.
Pamela's nieuwe boek
"De verboden vrouw spreekt"
is verschenen!
Klik op het plaatje om te bestellen.


Video:
Mannen en hun innerlijke verwondingen


Sinds enige tijd maak ik video's over spirituele onderwerpen. Als je daar belangstelling voor hebt ga dan naar mijn YouTube kanaal en wordt abonnee.


Zijn we allemaal gelijk?

Als ik een lezing geef over hooggevoeligheid, vertel ik onder meer dat hooggevoelige mensen zich vaak minderwaardig voelen. Ze kunnen de drukke energieën, de hectiek van deze wereld niet goed verdragen en hebben meer behoefte aan rust en stilte dan anderen. Daardoor denken ze dat ze zwakker en "minder" zijn dan anderen. Gevoeligheid wordt vaak geassocieerd met vrouwelijkheid, en mannelijkheid is nog steeds de norm. Voor vrouwelijkheid is nog steeds weinig ruimte in deze wereld; een vrouw is pas geëmancipeerd als ze mee kan draaien in de mannenwereld volgens de daar geaccepteerde normen.
Ik probeer dan uit te leggen dat hooggevoelige mensen niet minder zijn dan een ander maar juist meer: hun eigen energie is hoger van frequentie dan de trilling van deze wereld. Harde house muziek is de frequentie van deze wereld, zij zitten op de frequentie van Palestrina. Dat gaat niet goed samen en is voor hooggevoeligen heel belastend.
Na afloop is er dan altijd wel iemand die het fout vindt om bepaalde mensen méér te noemen dan anderen. We zijn allemaal gelijk en iets anders denken is slecht.
Hoe zit dit?
Nacht van de Ziel - Het prachtige nieuwe boek van Pamela is nu te koop. Klik op het plaatje om naar bol.com te gaan, en lees hier de inleiding


 

Ode aan de Aarde - Het prachtige nieuwe boek van Pamela is nu te koop. Klik op het plaatje om naar bol.com te gaan, en klik hier voor een preview.


 


Agenda


Mannelijke en vrouwelijke energie in de Nieuwe Tijd

Gechannelde lezing door Pamela met meditatie van Gerrit

6 april in Oosterbeek